BLANTERSWIFT101

Chinchilla Kedisi Sahiplendirme

12 Mart 2019 Salı
İran kedilerinden üretilen bir ırk olan Chinchilla kedisi sahiplendirme , yeşil gözleri ile ünlenen bir ırk. İlk kez İngiltere’de üretilen bu kedi ırkının atalarından biri, “Chinnie” ırkı. Dünyada insan eli ile üretilen ilk kedi ırklarından önde gelen Chinnie, 1882 yılından beri üretiliyor. İlk Chinchilla kedisi de bir Chinnie kedisinin yavrusu olarak hayata merhaba dedi.Türkiye’de Chinchilla Kedisi Fiyatlarıismi ile tanınan bu ırk, Avrupa’da bazı ülkelerde “gölgeli gümüş iran kedisi” veya “altın gölgeli iran kedisi” olarak tanınmakta. Oldukca parlak zeka bir ırk olan Chinchillalar, zeka gerektiren oyunlar oynamaya bayılıyor. Özellikle belli bir hareketi öğrenmeleri ihtiyaç duyulan oyunlardan büyük keyif alan bu ırk, ufak yaşlarda çok aktif. öteki tüm özelleri İran kedilerine benzese de, sessiz ve daha sakin bir yapıda olmaları nedeniyle, minik ço-cuğu olan aileler için daha iyi bir seçim olacaktır.İran kökenli olan Chinchilla cinsel kediler, İran kedilerinin farklı ve çok tercih edilen bir türüdür. Aynı köklere haiz olsalar da Chinchilla cinsel kediler ayrı bir ırk olarak kabul edilmiştir. Bu kedilerin kürkleri, Chinchilla adlı bir fare türünün kürkü ile benzerlik gösterdiği için bu ırka aynı isim verilmiştir. Ondokuzuncu yüzyılın sonlarında bu kedi türü Londra’da biroldukça ödül kazanmıştır. Görkemli bir güzelliği olan bu kediler, bugün de en fazla tercih edilen kediler arasındadır.
Chinchilla kedilerinin uluslararası müesseselar tarafından ırk olarak kabul edilmesi için çalışmalar hala devam etmekte.

İran kedisi ile Ankara kedisinin çiftleşmesi ile elde edilmiş bu melez Chinchilla ırkı kedilerin bakımları ve özellikleri hakkında bilinmesi ihtiyaç duyulan 12 şey aşağıda açıklanmıştır.Bu kediler, basık burunlu ve basık yüzlü İran kedilerinin aksine, normal büyüklükte bir burun ve yüz yapısına haizdir. Çeneleri hafifçe öne doğru çıkıktır. Bu değişiklık aslına bakarsak onları Chinchilla kedileri çok sessiz ve nazik yapıdalar. Sahiplerine oldukça sadık olan bu kediler, kendileri ile birlikte yaşayan insanlara fazlasıyla bağlanıyor. Evde sadece kalmaya dayanamayan Chinchilla kedileri, uzun süre tek adım atarına kalmaktan çok sıkılıyor.Chinchilla kedileri haftalık olarak taranmaya ihtiyaç duyuyor. Böylece uzun tüylerinin sağlıklı ve düzgün büyümesi sağlanmakta. Chinchilla kedilerinin tüylerinin uzun olması nedeniyle tarama çok önemli. Muntazam taranmayan kedilerde, çoğunlukla tüy yutma ve kusma problemlerine rastlanabiliyor. Chinchilla kedileri fazlaca sağlıklı bir ırk olsa da, böbrek hastalıklarına yatkın olmaları sebebiyle, düzgün beslenmeleri çok önemli.




Bu Blogda Ara