BLANTERSWIFT101

Sultan Papağanı

12 Mart 2019 Salı
Satılık Sultan papağanı, kakadugiller familyasından sarı beyaz ve gri renklere sahip bir kakadu türü. Çekirdek, kuru incir içi, havuç, armut sapı, kiraz sapı v.b besinlerini oluşturur. Erkekler konuşturulabilir. Ekmek ve çekirdek gibi yiyecekler vererek insanlara alıştırılabilirler.

Sultan papağanı, ülkemizde evcil olarak çok sık beslenen bir papağan türüdür. Avusturalya kökenli bu kuşlar çok sempatik kuşlardır. Bu kuş cins ilk başlarda gezginler tarafınca Hollanda’ya gdolayılerek üretilmiştir. Papağan rengi, cinsel, hal ve hareketleri çok ilgi çekici olduğu için insanlar tarafınca bayağı fazla ilgi görmüştür.Kakadugiller ailesinden gelen renkli bir kuş türüdür.Papağan denildiği vakit akla ilk gelen şey mevzuşabilen bir kuş olduğudur. Ama Sultan papağanı kelime haznesi birkaç kelimeden oluşmaktadır. Bu kuş 3 aylık olduktan sonrasında mevzuşma kabiliyetine haiz olabilir. 3 aylık bir mevzuşma öğretilirse kolaylıkla öğrenme kabiliyetine sahiptir. Sultan Papağanlamış olurının cinslerine nazaran ve renklerine gore farklı fiyatlarda değerlendirilmektedir.Onunla hakikaten uzun ve verimli zaman geçirip geçiremeyeceğinizi de düşünün. Sizin için geçici bir heves olmadığından kararlı olun çünkü bu papağanlamış olur yirmi yıla kadar yaşayabilir. Son olarak, işin maddi yönünü de es geçmeyin. Sultan papağanı fiyatları Türkiye’deki petshop’larda 100-150 lira arasında değişiklik gösteriyor. Yavru isterseniz bu fiyat daha artacaktır. Erkek olması veya eğitimli olması da fiyatı etkisinde bırakır.


Türkiye’de beslenen papağan türleri içinde en yaygını olan Sultan Papağanı Fiyatları, Avustralya kökenlidir. 1800 yıllarında önce Amerika’ya sonrasında da Avrupa’ya getirilerek evcilleştirilmişlerdir. Dirençli olması ve zahmet gerektirmeyen bakımı yardımıyla hem ev ortamına bununla beraber aile üyelerine basit bir şekilde uyum sağlamaktadır.
Kendine has hoş bir görüntüsü olan Sultan Papağanı İlanları, meraklı bir yapıya haizdir. Bu özellikleri ile eğitilmeleri de çok kolay olmaktadır. öteki papağan türleri içerisinde en kolay eğitilebilen papağan Sultan Papağanıdır. En iyi şekilde eğitim sağlanabilmesi için bazı duyarlı özelliklerinin bilinmesi gerekmektedir. Ortalama 15 yıl yaşayabilen Sultan Papağanı, çok iyi bir bakım ile 22 yıla kadar yaşayabilmektedir. Latince adı Nymphicus Hollandicu olan Sultan Papağanının adı Avustralya gezginleri tarafınca Hollanda’ya gdolayılmesinden dolayı verilmiştir.


Bu Blogda Ara