BLANTERSWIFT101

Kakadu Papağanı

12 Mart 2019 Salı
Papapan Sahiplendirmedoğal ortamlarında, yerlerde buldukları ile beslenirken arada kum ve çamur gibi şeyler de yutarlar. Papağanlar bunu bilgili yapar. Özellikle de zor yiyecek buldukları zamanlarda yada katı gıdaların çok fazla olduğu bölgelerde bunu yaparlar. Bu işin aslı, vücutlarındaki eksik mineralleri kumdan almalarıdır.
Kakadu Fiyatları, kakadugiller familyasını oluşturan organik olarak Malay Yarımadası'ndan Solomon adalarına kadar uzanan bölgede ve Avustralya'da bulunan türlere verilen ad. On yedi türe haiz bu ailenin üyelerinin çoğu vücutlarına serpilmiş kırmızı ya da sarı renklere haizdir. Vücutları ise çoğu zaman beyaz veya siyahtır.
Bu nedenle evlerde beslenen, üstelik sebze ve meyva yiyen papağanlamış olurın kuma gereksinimleri yoktur. Aksine kum yemeleri bağlarırsaklarına zarar verir. Sadece Kakadu papağanları dahil, papağanlara genel anlamda tohum, çekirdek ve darı gibi katı gıdalar veriliyorsa, kuşların vücutlarında vitamin ve mineral eksikliği olabilir. Bu durumda papağanlara kuş kumu vermek gerekir. Eğer evlerde beslenen papağanlar kuma ilgi gösteriyorsa o zaman papağın iyi beslenmediği düşünülmelidir.Kakadu Papağanı, genel olarak beyaz renkte olmakla birlikte siyah gri ve pembe renkli bir Papağan türüdür. Kakadu Papağanını diğer Papağanlardan ayıran en önemli özelliği, adım atarının üzerinde bulunan ve ruh hallerine nazaran indirip kaldırdıkları tüyleridir.
Avustralya  ve cenup pasifik adalarında naturel yaşamlarını sürdüren bu papağan türleri averaja bakılırsa büyük bir türdür.  Tozlu papağanladır bu nedenle kakadu papağanlamış olurını astım hastalarının beslememesi gerekir.  Kakadu papağanlamış olurının averaj ömürleri 60-90 arasıdır. Bu türdeki çoğu papağanın 90’ı geçmiş olduğu bilinen bir gerçektedir.Cacatuiade (kakadugiller) familyasında yer edinen bir türdür.
Anavatanları,  Avustralya, cenup Pasifik Adaları, Soloman Adalar ve Malakka Yarımadası bölgeleridir. Genellikle
ağaçlarda yaşayan bu tür, ağaç kavuklarına yuva yapmayı severler. Geniş sürüler halinde hareket etmektedirler.

Ortalama 60-90 yıl içinde yaşayabilirler. Hatta bazı türlerin 120 yıl yaşadığı bilinmektedir.
Büyük bir çoğunluğunu beyaz renk kakadu papağanı oluştursa da siyah, gri-pembe hatta mavi olanları da vardır. Bu türü tanımlayan en önemli özellikleri başlarının üzerindeki ruh hallerine göre kaldırıp ve indirdikleri tüyleridir.Malum 21 kakadu türü vardır. Sultan papağanları bu familyanın en bilindik türüdür. Palmiye kakadusu, sarı kuyruklu kakadu, pembe kakadu, goffin kakadusu öteki türlerindendir.

Bu Blogda Ara